zondag 5 juni 2011

voorjaarsstamppot van postelein, tofu en tomaat







Benodigdheden (voor 4 personen):
1 kg kruimige aardappels
2 stelen lente-ui
1 blok tofu
3 tomaten
1 el lichte sojasaus
400-500g postelein
100 ml sojamelk
olijfolie
2 tl 5 spices-poeder (toko)
½ bouillonblokje
zout en peper
pureestamper

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 15 minuten; Kooktijd: 30 minuten.

Bereidingswijze:
1.    Snij het blok tofu in plakken en daarna elke plak in vier parten. Marineer de tofu in een mengsel van 1 eetlepel lichte sojasaus, 1 eetlepels olijfolie en 2 theelepels 5-spices-poeder.
2.    Snij de aardappels in gelijke stukken en kook ze in weinig water met een ½ bouillonblokje in ongeveer 20 minuten gaar.
3.    Bak de gemarineerde tofublokjes aan 2 kanten goudbruin.
4.    Als de aardappels bijna gaar zijn, snij dan de tomaten in partjes en de lente-ui in ringetjes.
5.    Fruit de lente-ui en voeg de tomaten toe. Houd dit warm op een laag vuur.
6.    Was de postelein en laat het uitlekken.
7.    Verhit de sojamelk in een pannetje.
8.    Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en stamp met de gekookte sojamelk tot een smeuïge puree. Maak op smaak met zout en peper.
9.    Roer de rauw postelein door de aardappelpuree.
10.  Voeg de lente-ui en tomaten toe (giet zo nodig eerst overtollig vocht af).
11.  Maak de borden op met de stamppot en garneer met de tofu-blokjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten