dinsdag 30 april 2013

Tuinerwtenhummus

Onlangs kocht ik het kookboek "veggiestan": veel vegetarische recepten, maar ook een heleboel veganistische! Helaas zijn sommige recepten nogal bewerkelijk en heb ik er nog niet veel uit gekookt, maar deze hummus van erwten is inmiddels een van mijn favoriete smeersels voor op brood:

Ingrediënten (4-6 broodjes):
125 g diepvries tuinerwten
1/2 el tahin
sap van een 1/2 citroen
1/2 el olijfolie
1/2  teen knoflook
1/4 tl komijn
paar takjes verse peterselie

Bereidingstijd: < 10 minuten

Bereidingswijze:
1. Kook de tuinerwten 5 min in een laagje water
2. Giet de erwten af, doe ze in de blender en voeg alle andere ingrediënten toe.
3. Pureer het mengsel en voeg enkele eetlepels koud water toe tot je een smeuïge massa hebt.
4. Breng op smaak met peper en zout.
5. Lekker in een volkoren pitabroodje met wat gemengde sla er op!



Bron:
Sally Butcher, Veggiestan.