donderdag 16 juni 2011

Boeddha-mie met noten


Benodigdheden (voor 4 personen):
300-400g volkoren of boekweitmie (of andere ei-vrije mie)
6 el arachideolie
2 cm gemberl
2 rode pepertjes
200 g shiitake of gemengde paddenstoelen
150 g cashewnoten
200 g waterkastanjes (blik)
150 g bamboescheuten (blik)
200 gr tofu
6 el lichte sojasaus of japanse sojasaus
3 el wijnazijn
200g diepvries doperwtjes
200g wortel
¼ bosje koriander
zout, peper
paar druppels sesamolie

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 10 minuten; Bereidingstijd: 30 minuten.

Bereidingswijze:
1.    Snij de gember en rode peper fijn. Snij de paddenstoelen grof.
2.    Fruit de gember en rode peper, voeg dan de paddenstoelen toe en blijf roerbakken tot ze gaan slinken. 
3.    Snij de tofu in dobbelsteentjes, waterkastanjes en wortel in plakjes en hak de noten grof.
4.    Voeg de tofu, waterkastanjes en noten bij de paddenstoelen, gember en rode peper.
5.    Voeg vervolgens de sojasaus, wijnazijn, wortel, bamboescheuten en doperwten toe.
6.    Blijf roerbakken en giet er indien nodig een heel klein scheutje water bij.
7.    Breng een pan met water aan de kook en kook daarin de mie in ongeveer 3 minuten beetgaar. Doe de mie in een vergiet en spoel af met koud water. 
8.    Zet het vuur van de wok iets lager als het mengsel er gaar uit ziet.
9.    Doe de mie erbij en blijf omscheppen tot alles vermengd is. 
10.  Snij de koriander fijn en roer dit van het vuur af door de mie met groenten heen. 
11.  Maak op smaak af met zout en peper en sprenkel er wat druppels sesamolie overheen.
12.  Direct serveren!!

Memo:
Inspiratie op de Volkskeuken met Pay-Uun Hiu