zaterdag 21 februari 2015

Boerenkool quiche



Boerenkoolquiche

Benodigheden (2-3 personen):

Voor het “deeg”:
150 gram kikkererwtenmeel
300 ml lauwwarm water
3 el kokosolie
2 el gistvlokken
peper en zout naar smaak

Voor de vulling:
250 gram gesneden boerenkool
1 paprika
1 grote rode ui
2 tenen knoflook
3 el olie
1 tl chilivlokken
2-3  tomaten
half blikje artisjokkenharten

Bereidingstijd: voorbereidingstijd:35 minuten. Baktijd: 25 minuten.

Bereidingswijze:
1.     Meng in een kom het kikkererwtenmeel, water, de kokosolie, edelgistvlokken, peper en zout en zet circa 30 minuten weg om in te dikken.
2.     Blancheer de boerenkool 3 minuten in kokend water. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
3.     Hak de ui en knoflook fijn, fruit dit in wat olie enkele minuten.
4.     Snij de paprika in kleine blokjes en bak dit 2-3 minuten mee.
5.     Verwarm de oven voor op 200graden.
6.     Voeg de boerenkool en gebakken groenten toe aan het kikkererwten mengsel en meng goed door.
7.     Breng op smaak met de chilivlokken.
8.     Snij de tomaat en artisjok in plakjes.
9.     Giet het mengsel in een met bakpapier beklede ovenschaal en verdeel de tomaat en artisjok over de schaal.
      Bak de quiche in circa 25 minuten gaar