donderdag 3 mei 2018

Pasta alfredo (witte bloemkoolsaus) - nu nog romiger!


Pasta alfredo (witte bloemkoolsaus)

Benodigdheden (2 personen):
500-600g bloemkool (300g saus, 200-300g los)
scheutje olijfolie
2 tenen knoflook
100 ml amandelmelk, ongezoet of andere plantaardige melk
¼ cup edelgistvlokken
1 el citroensap
2 sjalotten of witte uien
1-1,5 cup rauwe ongebrande ongezouten cashewnoten, minimaal 1 uur geweekt in warm water
zout en peper
pasta naar keuze
peterselie, fijngesneden.

Bereidingstijd:  20 minuten.

Bereidingswijze:
1.     Snij de bloemkool in roosjes en stoom deze in ongeveer 10 minuten beetgaar (stoomoven of stoommandje in een pan met laagje heet water).
2.     Zet ondertussen de pasta op en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing “al dente” (of ook in de stoomoven).
3.     Knijp de tenen knoflook uit en snij de sjalotten fijn. Fruit dit in wat olijfolie op laag vuur in 4-5 minuten glazig (niet bruin).
4.     Hou 200-300gram bloemkool apart.
5.     Maal de cashewnoten fijn in de blender. Voeg 300gram bloemkool, de knoflook, sjalotten, plantaardige melk, gistvlokken en citroensap toe. Maal het tot een gladde substantie. Breng op smaak met peper en zout. 
6.     Giet de pasta af, leg op een bord, giet de saus eroverheen, decoreer met de overgebleven bloemkoolroosjes en peterselie.  

Kinderen vinden deze pasta heerlijk, handige manier om ze een flinke dosis vitamientjes te geven!

Variatie op: cauli power fetucine alfredo op oshewglows.com