woensdag 30 juli 2014

zomer havermout (overnight oats)

In de winter eet ik graag havermout als ontbijt, lekker warm als het buiten koud is en het geeft lang energie, veel langer dan een boterham.
In de zomer heb ik meestal geen zin in warm ontbijt, maar met ontbijtgranen of brood heb ik vaak toch ruim voor de lunch al weer trek.
Wat is daar de oplossing voor? Koude havermoutpap! Dit is een supersnel ontbijt, heerlijk en helemaal hip in het superfoods tijdperk!


Wat heb je nodig? (1 persoon):
- 1/4 cup havermout
- 1/2 cup plantaardige melk naar keuze
- handjevol zaden en pitten naar keuze (lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, chiazaad, etc.)
enkele gehakte noten naar keuze (ongezouten, rauw bijv. cashewnoten, hazelnoten, amandelen,walnoot)
halve banaan of wat gedroogd fruit (abrikozen, cranberries, pruimen)

 Hoe maakt je het?
- Doe havermout, zaden, pitten en banaan of gedroogd fruit in een kommetje.
- Zet dit afgedekt in de koelkast.
- Voeg de volgende ochtend nog wat vers fruit en voilà, het ontbijt is klaar!
Je hebt geen suiker of honing nodig, de banaan of het gedroogde fruit vormt een natuurlijke zoetmaker.

Lekker combi's zijn:
- banaan, hazelnootmelk, hazelnoten, lijnzaad, kaneel
- gedroogde cranberries, sojamelk, lijnzaad, pompoenpitten, goj bessen, rode bessen
- gedroogde abrikozen, gedroogde pruimen, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, amandelmelk, perzik
- variatie genoeg!