woensdag 25 december 2013

Friszoete Pom­poen­soep


Ingredienten:
·         1 flespompoen (ca. 1 kilo)
·         1 rode ui, grofgehakt
·         1-2 tenen knoflook
·         3 friszure appels (bijv. Granny Smith), in stukken
·         2 theelepels gedroogde rozemarijn of vers (evt gemengde italiaanse kruiden)
·         750 ml kruidenbouillon
·         125 ml sojaroom

Bereidingstijd: 30 min

Bereidingswijze:
1.     Pompoen met scherp mes in parten snijden. Pitten en draden verwijderen en stukken pompoen schillen. Pompoenvruchtvlees in blokjes snijden.
2.     In soeppan uit en knoflook fruiten in klontje plantaardige boter of olijfolie.
3.     Voeg dan pompoen, appel, rozemarijn en bouillon  toen en breng dit aan de kook.
4.     Soep afgedekt 30-40 min. zachtjes koken.
5.     Soep met staafmixer pureren. Sojaroom  door soep roeren en pittig met zout en peper op smaak brengen.