zondag 27 november 2011

Pompoen-kikkererwten salade met tahindressing

Ingrediënten:

Salade:
½ flespompoen
2 tenen knoflook
¼ tl speculaaskruiden
1 el olijfolie
Snufje zout
1 cup kikkererwten
¼ rode ui
¼ cup verse koriander
Dressing:
1 teen knoflook
Snufje zout
½ uitgeperste citroen
2 el tahin
2 el water
1 el olijfolie

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 5 minuten, wachttijd: (oven) 25 minuten.

Bereidingswijze:
1.   Verwarm de oven voor op 200 graden
2.   Snij de pompoen in kleine blokjes.
3.   Meng de uitgeknepen knoflook, speculaaskruiden, olijfolie en zout naar smaak door de pompoen.
4.   Strooi dit uit over een bakplaat met bakpapier.
5.   Rooster de pompoen ongeveer 25 minuten in de oven (totdat de pompoen zacht is).
6.   Maak ondertussen de dressing van een uitgeknepen teen knoflook, sap van een halve citroen en 2 eetlepels tahin. Roer dit met een garde goed door elkaar. Voeg dan de 2 eetlepels water en 1 eetlepel olijfolie toe en roer weer goed door elkaar. Voeg zout naar smaak toe. De dressing moet zowel nootachtig zijn (tahin) als friszuur (citroen). Voeg zo nodig water toe als de dressing te dik is.
7.   Snij de ui en koriander fijn.
8.   Meng in een schaal de pompoen, kikkererwten, ui en koriander. Giet hier de dressing over en roer alles goed door elkaar.
9.   Meteen serveren is het lekkerst!



Bron: smittenkitchen.com