donderdag 1 oktober 2015

Vegan hutspot


Ingrediënten (4 personen):
   900 g aardappelen
   600 g winterpeen (winter) of bospeen (hersft/voorjaar)
   5 sjalotjes
   2 teentjes knoflook
   1 tl ras el hanout
   1 groentebouillonblokje
   scheut sojamelk of andere plantaardige melk
   klontje plantaardige boter
   peper en zout
   bakje pittige tofu reepjes
evt. edelgistvlokken naar smaak

Bereidingtijd: 30-40 minuten

Bereidingswijze:
1.    Schil de aardappels en wortels en snij ze in blokjes. Kook dit in een laagje water in 15-20minuten gaar.
2.    Pel de sjalotjes en snij ze grof, bijvoorbeeld in achtsten. Verhit een flinke klont boter  
in een koekenpan en doe er sjalotjes bij. Bak ze bruin. Draai het vuur laag en voeg de honing en de citroensap toe, Doe een deksel op de pan en stoof dit geheel ong. 15 minuten.
3.    Bak de tofu reepjes.
4.    Giet de aardappel en wortels af en voeg een flinke scheut van de plantaardige melk toe. Stamp dit tot een grove puree. Breng op smaak met peper, zout en rash el hanout.
5.    Roer de gekarameliseerde uien en tofureepjes door de stamppot.