maandag 26 september 2011

Bloemkoolcurry


Ingrediënten (voor 4 personen)
2 el olijfolie
1 rode ui
10 wortels (bospeen) of 2 winterwortels
1 bloemkool
1 rode peper
2 tenen knoflook
1 eetlepel verse gember
1 tl komijnpoeder
0,5 tl korianderpoeder
1 tl garam masala
150 ml groentenbouillon
100 g diepvries tuinerwten
6 el witte sojayoghurt
1 pak rijst
zout
 Bereidingstijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten; Kooktijd: 20-30 minuten.

Bereidingswijze:
1.      Zet water op voor de rijst.
2.      Snij de ui en rode peper fijn, de wortelen in plakjes en de bloemkool in roosjes.
3.    Fruit de ui 3-4 minuten in de olie.
4.    Kook de rijst volgend de gebruiksaanwijzing.
5.    Knijp ondertussen de knoflook uit, snij de gember fijn en zet water op voor de bouillon.
6.    Voeg de rode peper, knoflook en kruiden toe aan de gefruite uit en wok dit mengsel ongeveer een minuut.
7.    Voeg dan de wortelen, bloemkool en diepvrieserwten toe en wok nog eens 3 minuten onder voortdurend omscheppen.
8.    Schenk de bouillon erbij en laat de pan afgedekt 6-7 minuten zachtjes koken totdat de groenten zacht zijn.
9.    Neem de pan van het vuur en roer de yoghurt er door.
10.  Giet de rijst af en serveer de rijst met de bloemkoolcurry.




BEREIDINGSWIJZE VOOR BLOEMKOOL CURRY