donderdag 31 december 2015

Pasta met broccoli roomsaus


Benodigheden (voor 2 personen):
150-200 g spaghetti/pasta (glutenvrij)
600 g broccoli – 2 cups voor de saus, rest als groente
1 dl  sojaroom of plantaardige melk
2 teentjes  knoflook
sap van halve citroen
zout, peper
1el tot ¼ cup edelgistvlokken naar smaak
250g (silken) tofu
Peterselie
Basilicum
1 koffielepel spirulinapoeder


Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze:
Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in plakjes. Kook de broccoli beetgaar in ongeveer 5 minuten in een laagje water. Giet de broccoli af en laat het uitlekken.  Gebruik de stelen en een deel van de roosjes voor de saus, hou de rest apart.
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
Fruit de ui en knoflook in wat olijfolie.
Doe de broccoli, knoflook, ui, sojaroom, gistvlokken en het citroensap in de blender. Blend dit tot een zachte gladde saus. Breng op smaak met peper en zout . Voeg zo nodig nog meer edelgistvlokken en citroensap naar smaak toe.
Giet de pasta af, doe weer terug in de pan en giet de saus erover. Warm dit goed door. 
Bestrooi met wat verse peterselie en basilicum.

(gebaseerd op vegan cauliflower sauce al fredo op de website van o she glows)