zondag 5 juni 2011

bosbessen-walnoten muffins


 Benodigdheden (voor 10-12 muffins)
240 gram volkoren bloem (bijvoorbeeld biologische bloem van de AH)
100 gr rietsuiker of 5 el agavesiroop
3 tl bakpoeder
1 tl zout
2 tl kaneelpoeder
¼ tl nootmuskaat
¼ tl kruidnagel, gemalen
50 gr gehakte walnoten
2 tl ei-vervanger (biologische winkel)
160 ml plantaardigemelk (150ml als je agavesiroop gebruikt)
120 ml olijfolie of gesmolten kokosolie  (110 ml als je agavesiroop gebruikt)
140g bosbessen (diepvries of vers)

Bereidingstijd:
Voorbereidingstijd 15 min; Baktijd 30 min

Bereidingswijze:
1.    Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht 160 graden)
2.            Schep de bloem, suiker, bakpoeder, zout en de kruiden goed door elkaar. Voeg de gehakte walnoten toe. Gebruik je agavesiroop als zoetmiddel voeg dit dan bij stap 3 toe. 
3.    Meng de melk,olie en ei-vervanger in een aparte kom.
4.    Voeg de inhoud van de twee kommen samen en roer het goed door elkaar.
5.            Roer de bosbessen door het beslag. Doe dit bij verse bessen heel voorzichtig.
6.    Vet de muffinvormpjes in en schep het deegmengsel in de muffinvormpjes.
7.     Bak de muffins ongeveer 30 minuten totdat ze goudbruin zijn.

Notitie:
Varieer met besse, noten en eventueel rauwe chocholadenibs (bijvoorbeeld rode bes met walnoot, bosbes met hazelnoot) voor een andere smaak!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten