donderdag 23 juni 2011

snacken vegan-style: plantaardige mayonaise!

Ook een veganist heeft wel eens geen zin om te koken of wil wel eens snacken natuurlijk...
maar dan wel vegan-style...
Hoe doe je dat?

  • verse vlaamse friet, bereid in de oven
  • burger van Alpro-soja naar keuze (allemaal veganistisch, velen ook biologisch)
  • Salade van gemengde sla, tomaat, komkommer en zwarte olijven met een dressing van olijfolie, balsamico-azijn, peper en zout, vers citroensap en verse tuinkruiden
  • veganaise van de biologische winkel of supersimpel zelf maken van:
50 ml gezoete sojamelk, 125 ml zonnebloemolie, 2 theelepels mosterd, 1/2 eetlepel appelazijn (of 1 eetlepel als je meer van Vlaamse mayonaise houdt), peper en zout, eventueel nog 1 theelepel agavestroop en wat kurkuma voor een gelige kleur.
Mix dit in de blender in enkele seconden tot een heerlijke romige saus.
Bekijk eventueel het instructiefilmpje van EVA op http://www.vimeo.com/2912027

en redelijk verantwoord snacken maar!