zaterdag 29 november 2014

Pompoen als ontbijt? Jaah! Pompoen-chia pudding


Ik ben gek op pompoen, als soep, als puree, geroosterd in de oven, op allerlei manieren.
Wist je dat pompoen ook als ontbijt kan? Daar was ik zelf echt nooit op gekomen...maar lekker dat het is!
Dit snelle en overheerlijke recept vond ik op www.glowmagazine.nl. Het is afkomstig uit het boekje Foodness Fastfood:

Benodigdheden (voor 2 personen):
200 gram pompoen
150 ml rijstmelk (ik gebruikte amandelmelk)
3 el chiazaad
2 el kokosbloesemsuiker (ik gebruikte palmsuiker)
1/2 tl kaneelpoeder
1/4 tl geraspte gember
snuf nootmuskaatpoeder
handje amandelen (ongezouten en ongebrand)
handje rozijnen
klein handje cacaonibs (rauw)
eventueel: 1 banaan

Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 1 nacht 



Bereidingswijze:
Snij de pompoen in blokjes en kook in een klein laagje water tot het zacht is. Giet af en pureer tot een gladde puree (ook heel geschikt om in te vriezen en dan de volgende keer direct gebruiksklaar!)
Meng de pompoenpuree, plantaardige melk, het chiazaad, de kokosbloemsuiker en kruiden door elkaar.
Hak de cacaonobis, amandelen en rozijnen fijn tot een crumble (dit gaat het beste in de keukenmachine).
Maak in een mooi glas laagjes van het pompoenmengsel, de crumble en eventueel plakjes banaan.
Zet dit een nacht in de koelkast en smullen maar de volgende ochtend!