woensdag 2 november 2011

Pasta met spinazie-paddenstoelen-noten saus



Benodigdheden (voor 4 personen):
400 g pasta (bijv. biologische macaroni grande van AH)
400 g diepvriesspinazie (deelblokjes)
300 g gemengde paddestoelen (seizoensmelange of paddenstoelen naar keuze)
1 rode ui
2 tenen knoflook
½ potje zongedroogde tomaten
100 g hazelnoten of amandelen
1/3 blik kokosmelk (of ongeveer 100 ml sojamelk)
Peper, zout en italiaanse kruiden naar smaak

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 5 minuten; Kooktijd: 20 minuten.

Bereidingswijze:
1.    Snij de ui in stukjes, pers de knoflook uit, borstel de paddenstoelen en snij ze in niet te dunne plakjes. 
2.    Laat de spinazie op laag vuur ontdooien in de wok.
3.    Kook de pasta beetgaar met een beetje zout. 
4.    Bak de paddenstoelen in wat olijfolie, voeg na 5 minuten de ui en knoflook toe totdat alles zacht is.
5.    Voeg als de spinazie volledig ontdooid is de kokosmelk toe.
6.    Snij ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en hak de noten fijn.
7.    Voeg de paddenstoelen, zongedroogde tomaten en gemalen noten toe aan de romige spinazie.
8.       Breng de spinazie-noten-paddenstoelen melange op smaak met peper, zout en gemengde italiaanse kruiden.
9. Giet de pasta af en dien direct op met de spinazie-noten-paddenstoelen saus.