zondag 5 juni 2011

hartige pompoentaart


Benodigdheden:

200 gr volkorenbloem
1/2 zakje bakpoeder
½ tl zout
100 g boter
flespompoen van 500g
150 gr prei
25 gr rozijnen
½ tl komijn
½ tl koriander
sesamzaadjes en zonnebloempitten
vorm voor hartige taart/springvorm 24 cm

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 20 minuten; Baktijd 30 minuten

Bereidingswijze:
1.    Maak deeg van de bloem, bakpoeder, boter, een snufje zout en 3 el water en maak hier een soepel deeg van. Rol dit deeg tot een bal, doe hier huishoudfolie omheen en laat minimaal een half uur in de koelkast rusten.
2.    Schil de flespompoen als hij niet biologisch en snij hem in stukken. Kook dit gaar.
3.    Snij de prei in ringen.
4.    Pureer de pompoen en meng hier de prei, rozijnen en kruiden doorheen.
5.    Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht 160 graden).
6.    Rol het deeg uit tot een lap en bekleed hier een ingevette vorm voor hartige taart mee (24 cm doorsnee).
7.    Vul met het pompoenmengsel.
8.    Bestrooi met sesamzaadjes en zonnebloempitten.
Bak de hartige taart in een half uur gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten