zondag 29 januari 2012

Chocolade mousse

Laatst kwam ik dit recept tegen op internet...
Het klinkt een beetje vreemd, een avocado in een toetje, maar je proeft er niets van en het geeft een heerlijk romige structuur.
Het originele recept bevat 2 avocado's en slechts een klein beetje sojamelk, maar ik vind de mousse dan niet luchtig genoeg. Hierbij dus mijn variant van dit overheerlijke chocolade recept!














Benodigdheden (2-3 personen):
1 rijpe (Hassan) avocado
75 g bittere chocolade (85%)
1 el kokosbloesemsuiker
1 el rauwe cacao poeder 
2 tl tapioca meel 
100 ml amandelmelk
1 tl vanille extract

Tijd: Bereiding: 10 minuten. Afkoeltijd: minimaal 30 minuten.

Werkwijze:
1.      Verwarm de melk in een pannetje, roer er het tapioca meel doorheen totdat het een stevige massa is (ongeveer 2 minuten).
2.      Hak de chocolade fijn in de keukenmachine. Voeg het cacaopoeder toe. Pureer dit met het warme melkmengsel tot een gladde massa.
3.      Voeg dan de avocado, suiker en vanille toe en pureer dit tot een luchtig mengsel. Voeg zo nodig wat extra melk toe als het niet luchtig genoeg is.
4.      Stop het chocolademengsel in 2 mooie dessertglazen en laat dit in de koelkast goed koud worden (minimaal 30 minuten).
5.      Eventueel nog versieren met soja- of rijstslagroom en smullen maar!