zaterdag 6 juni 2015

Broodje Powerkraut


Zuurkool op een broodje zul je denken? Bah, ik hou helemaal niet van zuurkool...
Wacht dan even, lees eerst verder...Ik ben door dit recept heel anders over zuurkool gaan denken! 
Het lijkt in niets op de smaak van wat je vooral kent als ingredient van een wat droge stamppot, maar is overheerlijk, super gezond en goed vullend broodbeleg. Het is mijn favoriete recept voor een dagje wandelen of een picknick.

Benodigheden (2 personen):
8 walnoten, grof gehakt
4 zongedroogde tomaten, in stukjes
1 sjalot, gesnipperd
100g zuurkool
4 plakjes tempe van ½ cm
4 sneden zuurdesembrood
mosterd
vegan majo
2 augurken
handjevol tuinkers
1 tl paprikapoeder
olijfolie
peper en zout
scheutje sojasaus
scheutje sojaroom

Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze:
Fruit het uitje in wat olijfolie. Voeg hier de zongedroogde tomaatjes en walnoten aan toe.
Voeg na 1 minuut ook de zuurkool en het paprikapoeder toe. Bak dit op matig hoog vuur tot al het vocht verdampt is en de zuurkool lekker knapperig is. Blus af met een scheutje sojaroom en bak dit nog even door. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de plakken tempe in wat olijfolie aan beide kanten goudbruin. Zet het vuur laag en blus af met een scheutje sojasaus, ook weer aan beide kanten.

Besmeer twee boterhammen met majo en twee met mosterd.
Snij de augurken in lange dunne plakken.

Beleg de boterhammen met majo met de plakjes augurk en tempe. Doe hier het zuurkoolmengsel bovenop. Doe hier een flinke pluk tuinkers op en bedek met de boterham met mosterd.

Bron: Plantpower, Lisette Kreischer