dinsdag 22 juli 2014

Indiase rijst met tandoori-tofu en paksoi uit de wok


Bereidingstijd:
Voorbereiding: 15 min (plus bij voorkeur 1 nacht wachttijd voor de tofu), Bereidingstijd: 20 min

Benodigdheden (2-3 personen):
         1 blok tofu, in plakken van 1cm, dan in vieren gesneden
1 struik paksoi, in grove repen
         1 rode ui of 2 sjalotten, gesnipperd
         half blik kokosmelk
         2 eetlepel tandoori kruidenpasta (Patak)
         2 eetlepels (gerookte) amandelen, grof gehakt
         2 eetlepels vers korianderblad, gehakt
         4 eetlepels olie
         basmati rijst (75g per persoon)

Bereidingswijze:

1.Roer in een kommetje de tandooripasta met twee eetlepels olie en twee eetlepels kokosmelk door elkaar.
2.Stop de tofu blokjes in een diepvrieszak, doe de marinade erbij en laat dit 1 nacht rusten in de koelkast.
3.Maak de volgende dag de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
4.Bak de tofu in een koekepan in wat olie goudbruin (ongeveer 10 minuten).
5.Fruit de ui in een wok, voeg de paksoi toe en roerbak deze een paar minuten mee.
6.Voeg dan de kokosmelk en vervolgens de tofu toe en laat het geheel een paar minuten pruttelen.
7.Maak de borden mooi op met een rondje rijst en schep het roerbakmengsel ernaast.
8.Strooi tot slot de gehakte amandelen en de verse coriander over het roerbakmengsel.

9.   Eet smakelijk!

Bewerkt van: puurinjevel.nl