zondag 2 oktober 2011

Ontbijtmuffins















Benodigdheden (+/-16 muffins)
100 g havermout
200 ml sojamelk
125 g tarwebloem
2 g gistpoeder
2 tl bakpoeder
½ tl kaneelpoeder
¼ tl zout
1 zakje vanillesuiker
25-50 g rietsuiker (25 g=hartig, 50 g is lichtzoet)
10 dadels, ontpit en in stukjes gesneden
1 tl “no egg” eivervangpoeder
sap van 1 sinaasappel of 50 ml sinaasappelsap
5 el olijfolie
1 appel, geraspt
Evt handjevol gehakte walnoten

Bereidingstijd:
Bereidingstijd 15 min; Baktijd 30 min

Bereidingswijze:
1.    Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht 160 graden)
2.      Klop de havermout en de melk in een kom door elkaar en laat dit mengsel 10 minuten staan.
3.      Roer in een grote kom bakmeel, gist, bakpoeder, kaneel, zout, vanillesuiker, suiker, dadels door elkaar.
4.       Voeg het havermoutmengsel toe.
5.        Rasp de appel.
6.        Klop sinaasappelsap, “no egg” en olijfolie goed door elkaar.
7.        Voeg de geraspte appel, het oliemengsel en het havermoutmengsel toe aan de kom met meel. Schep dit goed door elkaar (maar ook niet te lang anders rijzen de muffins niet goed).
8.       Schep het deegmengsel in de muffinvormpjes. Decoreer met wat havermoutvlokken.
9.     Bak de muffins ongeveer 30 minuten totdat ze goudbruin zijn.