maandag 22 augustus 2011

Japanse andijvie uit de wok



 Ingrediënten (2-3 personen)
2/3 pakje noedels (zonder ei)
1/2 komkommer
1 blok tofu
2 kleine rode uien
1 krop andijvie
bakje gemengde paddenstoelen

voor de woksaus:
1el (sesam)olie
1 stukje gember van 1-1,5 cm
1 teen knoflook
100 ml bouillon
1 el rode wijnazijn
3 el Japanse sojasaus
½ tl rode currypasta
scheut verse citroensap
      

       Benodigde tijd:
       Voorbereiding: 10 minuten. Kooktijd: 20 minuten.

Bereidingswijze:
1.    Maak de woksaus van bovengenoemde ingrediënten en laat dit een tijdje marineren.
2.    Boen de paddenstoelen schoon.
3.    Snij de uien fijn en de tofu in blokjes.
4.    Bak de paddenstoelen met de ui in de wok en de tofu apart in een koekenpan.
5.    Snij ondertussen de andijvie in reepjes en de komkommer in stukjes.
6.    Voeg de tofu bij de paddenstoelen en ui en voeg na enkele minuten 1/3 van de woksaus toe. Roerbak dit 5 minuten.
7.    Voeg de andijvie, komkommer en rest van de woksaus toe.
8.    Kook de noedels in weinig water beetgaar.
9.    Giet de noedels af en verdeel over de kommen/borden. Schep de gewokte andijvie er op.