zondag 5 juni 2011

courgette-lenteui-muffins

Deze muffins waren zo lekker dat ze al op waren voor ik er een foto van kon maken, dus die volgt nog!

Benodigdheden (voor 12 muffins)
180 g volkorenbloem (bijvoorbeeld biologische bloem van de AH)
½ zakje bakpoeder
¼ cup gehakte lente-ui
1 tl zout
1 tl ei-vervanger (biologische winkel)
1 cup geraspte courgette
200 ml soja-melk
4 el olijfolie
4 el gistvlokken (biologische winkel)
1 tl gestampt mosterdzaad uit de vijzel
muffinvormpjes
cups maatbeker

Bereidingstijd:
Voorbereidingstijd 15 min; Baktijd 30 min

Bereidingswijze:
1.    Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht 160 graden)
2.    Mix de bloem, bakpoeder, ei-vervanger en zout in een grote kom.
3.    Stamp het mosterdzaad fijn in de vijzel.
4.    Voeg de gistvlokken en het mosterdzaad toe aan het bloemmengsel en meng alles goed door elkaar.
5.    Rasp de courgette en snij de lente-ui fijn (bewaar een klein beetje voor garnering)
6.    Meng de sojamelk en olijfolie in een aparte kom.
7.    Voeg de courgette en lente-ui toe aan het sojamelk-olijfolie mengsel.
8.    Voeg de twee kommen  samen en roer tot het een stevig vloeibaar deegmengsel is.
9.    Vet de muffinvormpjes in.
10.  Schep het deegmengsel in de muffinvormpjes en garneer met wat lente-ui.
11.  Bak de muffins ongeveer 30 minuten totdat ze goudbruin zijn.

Notitie:
Als je geen cups maatbeker hebt, gebruik dan een beker met een inhoud van 250 ml als cup of een koffieschepje (dat is 1/8 cup).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten