zaterdag 16 juli 2011

Tabouleh (libanees granensalade)

Ingrediënten (voor 4 personen):
4 grote tomaten
2 cups lente-ui
½-1 bosje verse peterselie
16 blaadjes verse munt
½ cup bulghur
2 tl gedroogde munt
2 tl zout
1 citroen
4 el olijfolie
1 tl cayennepeper
evt. ½-1 rode peper als je van pittig houdt

Bereidingstijd:
20 minuten.

Bereidingswijze:
Doe de bulghur in een schaal, overgiet met kokend water (waterhoogte 1 cm boven de korrels). Laat dit 10 minuten wellen.
Snij de peterselie en munt fijn.
Snij de tomaten in kleine stukjes en de lente-ui in ringetjes.
Giet zo nodig de bulghur af . Meng dit met de peterselie, munt, tomaat en lente-ui.
Meng in aparte schaal de droge munt, citroensap, olijfolie, cayennepeper en zout.
Voeg dit toe aan het bulghur-mengsel,
Laat dit 5 minuten staan zodat de dressing goed in de bulghur kan trekken.

Notities:
-       1 cup staat gelijk aan een beker met een inhoud van 250 ml.
-       Lekker als picknickgerecht, ook heel goed 1 dag van te voren te bereiden.
-       Tip voor mooi opdienen: tabouleh serveren op een blaadje ijsbergsla of andere stevige sla-soort.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten