zaterdag 16 juli 2011

Linzen-olijven salade


Benodigdheden (voor 4 personen):
-       2 blikjes linzen
-       ½ tl mosterdzaad
-       2 lente-uitjes
-       2 tenen knoflook
-       1 cup groene olijven
-       1 tl balsamico azijn
-       4-5 el olijfolie
-       1/4-1/2 cup verse peterselie
-       gemengde gedroogde italiaanse kruiden naar smaak
-       peper en zout naar smaak

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 5 minuten. Wachttijd: 30 minuten. Bereiding: 5 minuten.

Bereidingswijze:
1.    Stamp het mosterdzaad fijn in de vijzel. Snij de lente-ui in dunne ringetjes. Pers de knoflook uit. Snij de peterselie fijn.
2.    Meng mosterd-zaad, lente-ui, knoflook, balsamico en peterselie met de olijfolie en italiaanse kruiden en laat dit een half uur staan.
3.    Snij ondertussen de olijven in plakjes en spoel de linzen enkele malen.
4.    Meng de linzen, olijven en het olie-kruiden mengsel.
5.    Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat italiaanse kruiden.

Memo:
Een beker met inhoud van 250 ml staat gelijk aan 1 cup.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten