donderdag 7 juli 2011

Haastige spoed =snelle linzensoep



Als je haast hebt en toch iets gezonds wilt eten is onderstaande soep een uitkomst:

Benodigdheden (voor 3-4 personen):
200 gram gedroogde rode linzen (of uit blik voor een nog snellere versie)
1 zakje champignonroerbakgroenten
1 liter groentenbouillon
1 groot blikje tomatenpuree
italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak
1-2 tenen knoflook 

Bereidingstijd:
Voorbereiding: geen. Kooktijd: 20 minuten.

Bereidingswijze:
  1. Spoel de linzen 5 keer grondig.
  2. Zet het water op.
  3. Pers de knoflook. Fruit dit in wat olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe  bak zacht mee.
  4. Voeg de roerbakgroenten toe en wok dit 5 minuten. Zet het dan apart.
  5. Voeg als het water kook de bouillonblokjes en linzen toe.
  6. Na 15-20 minuten controleren of de linzen gaar zijn. Dan de roerbakgroenten toevoegen en op smaak brengen met de kruiden.

Heb je iets meer tijd, maak dan onderstaande versie:

Turkse linzensoep

Benodigdheden (4 personen)
200 gram gedroogde linzen
1 liter water
scheut olijfolie
1 groot blikje tomatenpuree
3 tenen knoflook
2 rode uien
1 tl djinten
 1tl chilipoeder
2 bouillonblokjes
2 el gehakte verse munt
klein scheutje citroen
peper en zout naar smaak
evt. turks brood

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 10 minuten, Kooktijd: 20 minuten.


Bereidingswijze:
1.    Spoel de linzen grondig.
2.    Snij de uien fijn en pers de knoflook. Fruit dit in wat olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe  bak zacht mee.
3.    Voeg de linzen, water,bouillonblokjes en de kruiden behalve citroensap en munt toe.
4.    Snij ondertussen de munt fijn en pers wat verse citroen uit.
5.    Na ongeveer 20 minuten controleren of de linzen gaar zijn en dan het citroensap en de munt erdoor roeren.

Serveertip
Lekker met turks brood



Geen opmerkingen:

Een reactie posten