maandag 15 augustus 2011

Aziatische wortelsalade

Ingrediënten 
(hoofgerecht voor 2 of bijgerecht voor 4 personen)

·         1 bos bospeen
·         15 g verse koriander
·         1 rode peper
·         4 el olijfolie
·         2 tenen knoflook, geperst
·         1 el sojasaus
·         1 limoen
·         2 el geroosterd sesamzaad
·         Eventueel handjevol cashewnoten


Bereidingstijd:
Voorbereiding: 15 min., Bereiding: 5 min.

Bereidingswijze:
1.    Schrap en was de bospeen. Snijd de wortels daarna met een dunschiller in de lengte in plakjes. Als je dit te veel werk vind kun je ze ook grof raspen.
2.    Hak de koriander grog en snij de rode peper in klein stukjes.
3.    Pers de limoen en knoflook uit.
4.    Meng de olijfolie, rode peper, knoflook, koriander, sojasaus en limoensap. Breng op smaak met peper en zout.
5.    Meng de dressing door de wortels.
6.    Schep het sesamzaad en de cashewnoten er ten slotte doorheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten