Pasta alfredo (witte bloemkoolsaus)
Benodigdheden (2 personen):
500-600g bloemkool (300g saus, 200-300g los)
scheutje olijfolie
2 tenen knoflook
100 ml amandelmelk, ongezoet of andere plantaardige melk
¼ cup edelgistvlokken
1 el citroensap
2 sjalotten of witte uien
1-1,5 cup rauwe ongebrande ongezouten cashewnoten, minimaal 1
uur geweekt in warm water
zout en peper
pasta naar keuze
peterselie, fijngesneden.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Bereidingswijze:
1. Snij de bloemkool in
roosjes en stoom deze in ongeveer 10 minuten beetgaar (stoomoven of stoommandje
in een pan met laagje heet water).
2. Zet ondertussen de
pasta op en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing “al dente” (of ook in de
stoomoven).
3. Knijp de tenen
knoflook uit en snij de sjalotten fijn. Fruit dit in wat olijfolie op laag vuur
in 4-5 minuten glazig (niet bruin).
4. Hou 200-300gram
bloemkool apart.
5. Maal de cashewnoten
fijn in de blender. Voeg 300gram bloemkool, de knoflook, sjalotten,
plantaardige melk, gistvlokken en citroensap toe. Maal het tot een gladde
substantie. Breng op smaak met peper en zout.
Kinderen vinden deze pasta heerlijk, handige manier om ze een
flinke dosis vitamientjes te geven!
Variatie
op: cauli power fetucine alfredo op oshewglows.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten