Ingrediënten:
4 stronkjes witlof, gehalveerd
1 cup ongezoete plantaardige melk
1/2 eetlepel olie
2 eetlepels tapiocameel
1/2 eetlepel miso
3 eetlepels edelgistvlokken
flinke snuf zout
1 theelepel witte wijnazijn
1 snee knackerbrood
beetje olie/plantaardige boter voor invetten
ovenschaal
Lekker met aardappelpuree
Bereidingstijd: voorbereiding 15 minuten. Oventijd: 20 minuten.
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Kook de witlof ongeveer 10 minuten in een ruime pan met
3. een klein laagje water.
4. Meng in een
pannetje de plantaardigemelk, olie, tapiocameel, miso, edelgist, zout en azijn.
Breng het mengsel al kloppend met een garde aan de kook. Blijf roeren tot de
saus mooi dik is. Verdeel de saus over de witlof in de ovenschotel.
5. Giet de witlof af, laat het overtollige vocht er goed
uitlekken en leg de stronkjes naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
6. Overgiet met de “kaas” saus.
7. Hak de snee knackerbrood fijn in de keukenmachine en
strooi dit over de saus.
8. Zet de schaal in de oven en bak het ongeveer 20
minuten
Gebaseerd op een recept van Martine op vegetus.nl