Benodigheden:
voor de linzen:
1,5 cup groene linzen, 1 nacht geweekt
½ tl kurkuma
1 teen knoflook, geperst
1/8-1/4 tl chilipoeder
½ tl komijnpoeder
snuf zout
voor de salade:
1 komkommer
1/2 cup rucola
1 avocado
handjevol zwarte olijven
2 tomaten
3 bosuitjes
2-4 stengels bleekselderij
2 teentjes knoflook
verse basilicum, koriander en peterselie, hoeveelheid naar smaak
zout en peper en olijfolie naar smaak
voor de spread:
1 cup zonnebloempitjes, 1 nacht geweekt
1/8-1/4 tl chilipoeder
3 el water
2 geroosterde rode puntpaprika’s (uit pot)
1 teen knoflook, geperst
½ tl rozemarijn
sap van halve citroen
10 basilicumblaadjes
peper en zout naar smaak
Overig:
6-8 volkoren tortilla’s
Bereidingstijd: 15-20 minuten (+ 1 nacht weektijd)
Bereidingswijze:
Zet de linzen net onder water en kook ze 10-12 minuten totdat ze net zacht
maar nog wel stevig zijn. Er moet nog een klein beetje water overblijven.
Voeg de kruiden toe, roer goed en kook de linzen droog.
Maak ondertussen de spread en de salade.
Spoel de geweekte zonnebloedpitten goed af. Stop ze in de high speed blender
met alle andere ingrediënten voor de spread en blend tot een superzachte
spread. Breng op smaak met peper en zout.
Snij alle groenten en verse kruiden.
Warm de tortilla’s op volgens de instructies op de verpakking.
Besmeer ze met de spread en beleg met de linzen en salade, rol ze op en…eet
smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten