Ingrediënten (2 personen):
400 gram pompoen, in blokjes en
eventueel geschild
1 prei of 2-3 stengels bosui, in
dunne halve ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
¼ theelepel kerriepoeder
¼ theelepel paprikapoeder
¼ theelepel gedroogde italiaanse
kruiden
150 g volkoren pasta
Handvol bladpeterselie, gehakt
edelgistvlokken
1 el olijfolie
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereiding:
Doe de blokjes pompoen in een pan
met water en breng aan de kook. Kook tot deze helemaal gaar is, ongeveer 15
minuten. Giet de blokjes af en pureer ze met een staafmixer tot een gladde,
dikke saus.
Kook intussen de pasta. Als de pasta
bijna gaar is, haal je wat pastawater uit de pan en giet dit bij de pompoen.
Gebruik net zo veel water als jij nodig hebt om de gewenste dikte te krijgen.
Fruit tenslotte de prei en de knoflook op laag vuur
aan, tot ze goudbruin zijn. Voeg dan de gedroogde kruiden toe en bak nog een
minuutje mee. Roer dan de de pompoenpuree er door.
Giet de pasta af en meng met de
pompoensaus.
Serveer meteen, en bestrooi met de
peterselie en edelgistvlokken.