(foto volgt)
Benodigheden (2-4 personen):
1 middelgrote prei
½ kilo pastinaak
2 el plantaardige boter of olie
½ kilo appels
2 el
rash el hanout (Marokaanse kruidenmix voor couscous)
1 cm gember
4 cups groentenbouillon (ongeveer 500 ml, van 1 bouillonblokje)
1 cup troebele
appelsap (ongeveer 100 ml)
Zout en peper naar smaak
Toef soja room of yoghurt
Bereidingsduur: 45 minuten
Bereidingswijze:
- Haal het groen van de stengel prei. Snij het witte gedeelte in ringetjes en was dit goed.
- Schil de pastinaken en snij dit in stukken (grof).
- Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Laat hier op laag vuur de prei en pastinaak in sudderen gedurende 10-15 minuten. De prei moet zacht zijn en de pastinaak licht gebruind.
- Schil ondertussen de appels en snij in stukken (grof).
- Schil het stukje gember. Rasp dit, of hou het heel als je het later nog uit de soep wilt verwijderen (gember blijft ondanks koken wat vezelig aanwezig).
- Voeg de appel, gember en rash el hanout toe en kook dit ongeveer 3 minuten.
- Voeg de bouillon en appelsap toe. Breng het geheel aan de kook en zet het dan op klein. Kook dit tot alle groenten mooi zacht zijn, ongeveer 25-30 minuten.
- Pureer het mengsel mooi glad (verwijder van te voren eventueel het stukje gember).
- Voeg zo nodig water of bouillon toe om de soep op de gewenste dikte te brengen (afhankelijk ook of je er een maaltijdsoep of voorgerecht van wilt maken).
- Breng op smaak met peper en zout en garneer met wat soja room of yoghurt.
- Serveer eventueel met een sneetje geroosterd brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten