1/2 blok tempe
600g verse sperziebonen, gebroken (eventueel diepvries)
sambal oelek
2 knoflooktenen (uitgeperst)
4 eetlepels zoete ketjap
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel tahin
2 deciliter groentebouillon
3 eetlepels gepelde pinda’s (naar keuze ongezouten of gezouten)
2 eetlepels sesamzaadjes (geroosterd in een
koekenpan)
3 eetlepels sesamolie
150 g zilvervliesrijst
Voorbereidingstijd: 15 minuten + wachttijd 1 nacht.
Bereidingstijd: 20 minuten. Nog lekkerder is om de tempeh de
avond van tevoren te marineren.
Bereidingswijze:
1. Maak de avond voordat je dit wilt eten een
marinade van de ketjap, citroensap, uitgeperste tenen knoflook en wat sambal
(hoeveel naar smaak). Snijd de Tempeh in blokjes van circa 1 centimeter. Laat
dit een nacht in de marinade staan.
2. Zet de rijst op, kook het volgens de
gebruiksaanwijzing.
3. Spoel de sperziebonen af met koud water en snij
de puntjes eraf. Breek ze in tweeen of drieen.
4. Rooster het sesamzaad in een droge koekepan.
5. Bak de tempeh krokant.
6. Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar.
7. Voeg de sesampasta en bouillon toe aan de tempe
en laat het nog even stoven tot een licht gebonden sausje.
8. Bestrooi het gerecht met pinda’s en geroosterde
sesamzaadjes.
9. Proef het gerecht en voeg er desgewenst nog wat
zeezout bij.
10. Lekker met cassave kroepoek.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten