Benodigheden (2 personen):
8 walnoten, grof gehakt
4 zongedroogde tomaten, in stukjes
1 sjalot, gesnipperd
100g zuurkool
4 plakjes tempe van ½ cm
4 sneden zuurdesembrood
mosterd
vegan majo
2 augurken
handjevol tuinkers
1 tl paprikapoeder
olijfolie
peper en zout
scheutje sojasaus
scheutje sojaroom
Bereidingstijd: 15 minuten
Bereidingswijze:
Fruit het uitje in wat olijfolie. Voeg hier de zongedroogde
tomaatjes en walnoten aan toe.
Voeg na 1 minuut ook de zuurkool en het paprikapoeder toe.
Bak dit op matig hoog vuur tot al het vocht verdampt is en de zuurkool lekker
knapperig is. Blus af met een scheutje sojaroom en bak dit nog even door. Breng
op smaak met peper en zout.
Bak de plakken tempe in wat olijfolie aan beide kanten goudbruin.
Zet het vuur laag en blus af met een scheutje sojasaus, ook weer aan beide
kanten.
Besmeer twee boterhammen met majo en twee met mosterd.
Snij de augurken in lange dunne plakken.
Beleg de boterhammen met majo met de plakjes augurk en
tempe. Doe hier het zuurkoolmengsel bovenop. Doe hier een flinke pluk tuinkers
op en bedek met de boterham met mosterd.
Bron: Plantpower, Lisette Kreischer
Geen opmerkingen:
Een reactie posten