Bereidingstijd:
Voorbereiding: 15 min (plus bij voorkeur 1 nacht
wachttijd voor de tofu), Bereidingstijd: 20 min
Benodigdheden
(2-3 personen):
1 blok tofu, in plakken van 1cm, dan in
vieren gesneden
1 struik
paksoi, in grove repen
1 rode ui of 2 sjalotten, gesnipperd
half blik kokosmelk
2 eetlepel tandoori kruidenpasta
(Patak)
2 eetlepels (gerookte) amandelen, grof
gehakt
2
eetlepels vers korianderblad, gehakt
4 eetlepels olie
basmati rijst (75g per persoon)
Bereidingswijze:
1.Roer in een kommetje de tandooripasta
met twee eetlepels olie en twee eetlepels kokosmelk door elkaar.
2.Stop de tofu blokjes in een
diepvrieszak, doe de marinade erbij en laat dit 1 nacht rusten in de koelkast.
3.Maak de volgende dag de rijst volgens de
gebruiksaanwijzing op de verpakking.
4.Bak de tofu in een koekepan in wat olie goudbruin (ongeveer 10 minuten).
5.Fruit de ui in een wok, voeg de paksoi
toe en roerbak deze een paar minuten mee.
6.Voeg dan de kokosmelk en vervolgens de
tofu toe en laat het geheel een paar minuten pruttelen.
7.Maak de borden mooi op met een rondje
rijst en schep het roerbakmengsel ernaast.
8.Strooi tot slot de gehakte amandelen en de
verse coriander over het roerbakmengsel.
9.
Eet smakelijk!
Bewerkt van: puurinjevel.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten