Benodigheden (2-3 personen)
200g rijst naar keuze
1 blok tempeh
1 spitskool
1 rode ui
3 tenen knoflook
1 tomaat
2 blaadjes salamblad (daun salam) of citrusblad (daun jeruk purut) of gewoon laurierblad
½ tl suiker
3 tl olie
3 tl zoete sojasaus
3 groentebouillonblokjes
1 kleine rode peper
100 ml water
Bereidingstijd:
Voorbereiding: 10 minuten, Bereidingstijd: 40 minuten.
Bereidingswijze:
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Hak de knoflook en ui fijn. Fruit dit in wat olie tot het lichtbruin is.
- Snij ondertussen de peper fijn en de tomaat in stukjes.
- Voeg de tomaat, peper, bouillonblokjes, salambladeren, suiker en sojasaus toe. Roerbak dit totdat de tomaat helemaal opgelost is.
- Snij ondertussen de tempeh in blokjes en de spitskool in reepjes.
- Voeg eerst de tempehblokjes en dan de spitskool toe.
- Roer alles goed door elkaar en roerbak dit enkele minuten.
- Voeg na een paar minuten het water toe en stoof alles op laag vuur totdat de spitskool zacht is.
- Doe de rijst op een bord en schep hier vervolgens een flinke schep van het spitskoolmengsel bovenop.
Memo:
Varieer eens met rijst- of graansoorten, op de foto bijvoorbeeld quinoa (een oergraan) met gemengd met rode rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten